Szállítás GLS csomagpontra már 1245Ft-tól!

Kérdése van? Hívjon minket! +36709424250

Blog
2022.06.05 20:44

Már régóta keresed álmaid mosipelusát? Ismerd meg velem a Bambinomio pelenkákat!

Már régóta keresed álmaid mosható pelenkáját, de még nem találtad meg? Szeretnél valami igazán aranyosat találni? Tarts velem és ismerd meg a Bambinomio pelenkakülsőit, zsebes pelenkáit, ezekhez passzoló betéteket, valamint a megfelelő tisztításukat.

A Bambinomio rövid története

A Bambinomio eredetileg egy családi vállalkozásként indult, már több, mint 20 éve vannak jelen a piacon. Magyarországon Ők kezdték el elsőként népszerűsíteni a mosható pelenkákat és a csodás termékeiknek köszönhetően az utóbbi időkben 60 díjat is bezsebeltek! 

A Bambinimio mosható pelenkák legfőbb tulajdonságai

A Bambinomio Miosoft pelenkakülsői két méretben elérhetőek. Az 1-es méret a 9kg alatti, a 2-es méret a 9kg feletti babák számára lett tervezve. Így a szobatisztaság eléréséig mindössze két méretből kell csak bevásárolni. 

Mosható pelenkák használatakor nagyon hasznos, ha használunk papírbetétet. Ezeknek a segítségével a pelusaink sokkal tovább maradnak olyan szépek, mint amikor megvásároltuk őket, és saját magunkat is megkímélhetjük esetleges bosszankodástól, idegeskedéstől a mosás során. A papírbetétet csak helyezd legfelülre a pelenkánál, majd cserénél csak csípd össze két ujjal és húzd le a wc-n.

A Miosoft pelenkakülsők nagyon puha, vízálló, könnyen tisztítható anyagból készültek. A vízhatlan anyagnak köszönhetően nem szükséges minden pelenkázás alkalmával a pelenkakülsőt is kicserélni. Ennek köszönhetően egy-egy méretből akár 4db pelenkakülső is elegendő lehet az egész pelenkás korszakra. A nagyon rugalmas, könnyű anyagnak köszönhetően a gyermek szabadon tud mocorogni, amennyit és ahogyan csak szeretne, a pelus semmiben sem fogja meggátolni. A megfelelő méret beállításáról tépőzár gondoskodik, tökéletesen illeszkedik a babára, maximális kényelmet nyújt. A derék és lábrészeknél rugalmas szegélyeket találhatunk, amik gondoskodnak a szivárgásmentességről. 

A Bambinomio Miosolo zsebes pelenkái a születéstől egészen a pelenkáskor végéig kitartanak. Könnyű kezelhetőségéről a tépőzárcsíkok gondoskodnak. A két sorban található patentok segítségével a pelenka mérete állítható, hogy a kisebb gyermekeken is tökéletesen mutassanak. A Bambinomio egyedülállóan kombinálja ezzel a pelenkájával az all in one és a zsebes pelenkák jó tulajdonságait, ezzel egy új kategóriát létrehozva. A pelenkába a hátrészénél bele van varrva egy puha, mikroszálas betét. Magas nedvszívóképességgel rendelkezik, de ezt bármikor tovább lehet növelni a Bambinomio Mioboost pelenkabetétei segítségével. Az extra nedvszívó mag elvezeti a pelenka belsejébe a nedvességet és nem engedi vissza azt, az elválasztó rétegnek köszönhetően a baba bőre mindig száraz marad.




Tisztításukat tekintve a Miosolo zsebes pelenkáival és a Miosoft pelenkakülsőivel is ugyanúgy kell eljárnunk. Mosásuk maximum 60°C-on ajánlott. Öblítő hozzáadását kerüld, vasalni nem szabad, mert árthat az anyagnak. A Miofresh fertőtlenítő mosószer használata tökéletes választás! Az első környezetbarát pelenka fertőtlenítő, biológiailag lebomlik. Ez az antibakteriális fertőtlenítő áztatás nélkül is kiválóan tisztít, fertőtlenít és illatosít is. Nem tartalmaz szintetikus szereket, optikai vagy klórtartalmú fehérítőket sem. 300 grammos és 750 grammos kiszerelésben is elérhető. Használata nagyon egyszerű. Mosáskor egy evőkanálnyit adj hozzá az általad használt mosószerhez. Előáztatás során is jó szolgálatot tesz. Ebben az esetben csak adj 10 liter meleg vízhez egy evőkanálnyit. 

Sűrűn mosott pelenkák esetén ajánlott mosóháló használata is a mosógép okozta sérülések elkerülése érdekében, ezzel az élettartamukat is számottevően javíthatjuk., de érdemes odafigyelni arra is, hogy mivel mossuk őket. A Miocare mosószer kifejezetten mosható pelenkák tisztítására lett kifejlesztve. Kíméletes, nem roncsolja az anyagot. Környezetbarát termék, biológiailag teljesen lebomló. Fosztátmentes, allergiatesztelt, enzim-, illatanyag- és klórmentes fehérítő, nem tartalmaz optikai színélénkítőket, és mindemellett, még állatokon sem tesztelték! Használata ennek sem túl bonyolult. Kézzel történő mosás esetén 60ml mosóport oldj fel 5 liter vízben. Mielőtt beletennéd a pelenkákat, minden esetben győződj meg róla, hogy teljesen feloldódott! A ruhákat mosás után mindig nagyon alaposan kell kiöblíteni. Ellenőrizd a ruhák színtartósságát, a kevésbbé színtartókat mossuk külön a fehérektől! Gépi mosás esetén 4-5 kg ruhához adj hozzá a szennyezettség mértékét és a víz keménységét is figyelembe véve megfelelő mennyiségű mosóport. Kevésbbé szennyezett ruhák esetén 30-50-75ml, közepesen szennyezett ruhák esetén 60-80-120ml, erősen szennyezett ruhák esetén 100-120-180ml mosóport. 


A már szennyeződött pelenkák tárolásában jó szolgálatot tesz a Bambinomio pelenkavödör. A vödör belsejében találhatunk 4 kampót, amibe a Bambinomio mosóhálóit könnyedén beleakaszthatjuk, ennek köszönhetően amikor mosásra kerül a sor, a pelenkákat a mosóhálóval együtt tehetjük is a mosógépbe. Mosóháló használatával rengeteget tehetünk a mosható pelenkáink szépségének a megőrzéséért. Többször is találkozhatunk olyannal, hogy a mosógép nem túl kíméletes az anyaggal. Ha mosóhálót használunk a mosógép szerencsére nem közvetlenül a pelenkák anyagával találkozik, hanem a mosóhálóval, így a pelenkák épségben maradnak. Mérete 14 literes. 

 

Utazás vagy otthoni tárolás során is hasznodra válhatnak a Bambinomio pelenkatartó táskái. Egyik legjobb alternatívája a pelenkatartó tasakoknak. Ezek színben és mintákban is nagyszerűen harmonizálnak a Bambinomio pelusaival. Tárolhatod benne a mosipelusaitokat, de a strandon is kiváló szolgálatot tesz, ugyanis a fürdőruháitok is kényelmesen elférnek benne. A táska vízhatlan, záródása természetesen szagmentes. Kezelése roppant egyszerű, csak hajtsd fel, csatold össze és már készen is vagy! A táska mosógépben mosható, de a szárítógéptől és a vasalótól szeret a lehető legtávolabb lenni. Kb. 4db pelenka tárolására alkalmas.