Szállítás GLS csomagpontra már 1245Ft-tól!

Kérdése van? Hívjon minket! +36709424250

Blog
2022.09.25 12:10

Tudod, hogy honnan származik a babafészek és miért előnyös a babád számára?

Észrevettétek már, hogy néhány éve milyen közkedveltté váltak a legkülönbözőbb babafészkek? Akarva-akaratlanul is szembejön a legtöbb kismamával, de mégis miért is jó az alkalmazása, miért ilyen elképesztően sikeres? Honnan indult, kiknek volt ez az eszméletlen jó ötlete? Milyen előnyei vannak a babára és az anyára, de még az apára is nézve? Ti tudjátok ezekre a kérdésekre a választ? Esetleg már Neked is van babafészked? Akár igen, akár nem, biztosan fogok tudni néhány érdekes, hasznos információval szolgálni Neked!

A babafészkeket az 1980-as években a skandináv országokban kezdték el alkalmazni, innen indultak hódító útjukra, majd néhány évvel ezelőtt kis hazánkba, Magyarországra is megérkeztek. Rövid időn belül lopták be magukat rengeteg kismama és már tapasztalt anyuka szívébe. A többgyermekes anyukáknak is kifejezetten pozitív véleménye van a használatukat illetően, sokan nem is értik, hogyan tudtak ez a szuper találmány nélkül létezni a korábbi gyermekkel! Azért ez elképesztő vélemény, úgy gondolom.

Mi is az a babafészek? Mire való? Hogyan lehet használni?

A babafészek egy szuper kis fekvő alkalmatosság. Használhatjuk kiságyban, szoptatás közben, egy csodás közös játék közben vagy ahol éppen vagyunk a lakáson/házon belül, de apa, anya mellett vagy éppen között is nagyon jó szolgálatot tesz. Az együtt alvás során biztonságérzetet nyújt a szülőknek és a baba is szuper jól fogja magát érezni. A babafészek természeténél fogva nagyon pihe-puha és nem utolsó sorban könnyű, így bárhova magunkkal tudjuk vinni. Ami a legfontosabb, hogy mindig egy stabil, egyenes felületen használjuk. Mivel az alja is ki van bélelve, rakhatjuk akár keményebb felületre is, mint pl.: az asztal, vagy a járólap, így a gyermek biztonságosan ott tud lenni velünk akkor is, ha éppen mással kell foglalkoznunk.

Milyen előnyei vannak a babafészeknek?

Újdonsült családoknál az egyik legnagyobb „problémát”, fejtörést a pihentető alvás hiánya okozza. A babafészek pont erre nyújt megoldást, hiszen a babafészek azt a biztonságot nyújtja a gyermeknek, amit még az anyaméhben érzett. Kellemesen körülöleli a gyermek teljes testét a babafészek, biztonságban érzi magát és sokkal jobban, pihentetőbben fog benne aludni. De hogyan is hoz ez megoldást a szülők alvási nehézségeire? A boldog baba, boldog mamát és boldog papát eredményez. Az együtt alvást is megkönnyíti, ha a gyermeket a babafészekkel együtt tesszük magunk mellé/közé, hiszen így sokak legnagyobb félelmének beteljesülése, hogy ráfeküdnének a gyermekre is sokkal valószínűtlenebb.