Szállítás GLS csomagpontra már 1245Ft-tól!

Kérdése van? Hívjon minket! +36709424250

Blog
2023.03.15 14:21

Útikalauz a mosható pelusok használatához - így csináld okosan

Előző blogbejegyzésünkben a mosható pelenkák előnyeiről és legfőbb típusairól olvashattál.
Ebben a bejegyzésben pedig - sok anyuka kérdéseit és visszajelzését figyelembe véve - abban szeretnénk segíteni, hogy a mindennapi használat és tisztítás során mik a legfontosabb és persze leghasznosabb tudnivalók.

Általános és tökéletes módszer nincs: mindenkinek ki kell tapasztalnia a számára legmegfelelőbbet. Viszont az alábbi, főbb lépések és az általad választott termék leírásához tartozó javaslatok is szuper támpontokat adnak ehhez.

Ha papírbetétet is használsz a pelenkabelsőben, akkor igazán könnyű a dolgod: egyszerűen eldobhatod, vagy akár a wc-n is lehúzatod egy mozdulattal, de a mivel a betétek lebomló anyagból készülnek, akár komposztálhatók is.
A mosható pelenkabelső tartalmát - ha nem használsz külön papírbetétet – szintén javasolt eltávolítani (akár a wc-be) majd kiöblíteni azt meleg vízzel. Ezután át is öblítheted, de ha erre nem kerül sor, az sem gond.
A használt pelusbelsőknek célszerű egy kis szennyestartót elkülöníteni, ahol 2, maximum 3 napig várhatják a többieket. A vásárlók egyik kedvence az alábbi pelenkatartó vödör: https://baby-life.hu/Bambinomio-pelenkatarto-vodor-levendula-es-feher-s
De szuper pelenkazsákjaink is vannak erre a célra. Ha pedig összegyűlt egy csapat, irány a mosógép. A mosható pelenkabelsőket 60,- de akár 90 celsius fokos programon is kimoshatod, míg a pelenkakülsők esetén 40 foknál magasabb mosási hőmérsékletet nem javasolunk.
Mindkét esetben ajánljuk viszont a mosóháló használatát. A szárítógépet pedig inkább csak a pelusbelsők esetén vesd be: a külső réteg a tapasztalatok szerint nagyságrendekkel strapabíróbb lesz, ha szárítás során kíméljük. Ha van lehetőséged, válassz Neked tetsző, - bababarát - de mindenképp kímélő és lehetőleg allergénmentes mosószert. Ezek persze a mi ajánlásaink, de bármelyik lépés kiegészíthető és személyre szabható. Van olyan anyukánk, aki a mosható pelusbelsők mosását szereti egy kisebb (körülbelül 30 fokon végzett) előmosással indítani, és akad olyan is, aki időnként egy plusz öblítőprogrammal egészíti ki a műveletet. A lényeg, hogy kitapasztald a Neked legmegfelelőbb módszert.

A jó hír, hogy a használati és mosási rutin is hamar kialakul. A legfontosabb pedig, hogy ne félj a mosható pelusoktól, mert bár lehet, hogy eleinte macerásnak és körülményesnek tűnhet, de szinte valamennyi anyukánk nagyon megszerette őket, minden előző bejegyzésünkben is írt előnyéért.

Ha pedig bármilyen kérdésed maradt, keress bennünket, örömmel és szívesen segítünk!