Szállítás GLS csomagpontra már 1245Ft-tól!

Kérdése van? Hívjon minket! +36709424250

Blog
2022.05.28 16:36

Tetszenek a mosható pelenkák, mégis rettegsz tőlük? Ismerd meg velem a Pop-in pelenkákat!

Amennyire érdeklődsz a mosható pelenkák világa iránt, legalább annyira rettegsz is tőlük? 

Tarts velem, ismerj meg egy igazán szuper márkát, ami nem más, mint a mosipelusok koronázatlan királya, a Pop-in, a cikk végére biztosan megkedveled őket! 

A mosható pelenka használata

A mosható pelenkák használata az utóbbi években elég közkedveltté vált, de mi is lehet ennek az oka? Miért jó az neked, vagy a gyermekednek, ha mosható pelenkát használtok? 

  • Környezetbarát termékek. Sokan ilyenkor szokták egyből mondani, hogy hogyan is lehet környezetbarát egy textil termék? A gyártó nagy figyelmet szentel annak, hogy milyen anyagokat használ fel a termékek elkészítése során, és azokat a termékeket milyen forrásokból szerzi be. 
    • Biopamut: olyan ellenőrzött gazdaságokból származik, ahol nem használnak műtrágyát, gyomírtó szereket. 
    • Bambusz: biológiailag lebomló anyag, ami gondozás nélkül is képes megteremni. A bambuszból készülő termékek nedvszívó képessége rendkívül magas!
    • RPET: ezeknek anyagoknak törvény szerint minimum 51% újrahasznosított PET-et kell tartalmazniuk. 
    • Biolaminált anyagok kukoricából készülnek. Tudtátok, hogy 1 hold kukoricaföld 8 tonna üvegházhatású gázt semlegesít? Ez egy átlagos család egy évi autóhasználatát jelenti.
  • Költséghatékony, a Pop-in pelenkák one size méretek, így már születéstől egészen a szobatisztaság eléréséig tudod őket használni. Habár az ára egy kicsit magasnak tűnhet első ránézésre, de tudni kell, hogy az ár magában foglalja a pelenkakülsőt és a hozzá passzoló bambusz nedvszívó betétet is! Ugye, hogy így már nem is tűnik olyan drágának? 

Miért ennyire népszerűek és kényelmesek a mosható pelusok?

  • A pelenka viselete rendkívül kényelmes a babád számára.
    • A bambuszbetét kifejezetten puha, szinte simogatja a babád bőrét.
      • A bambuszbetétnek ezen felül rengeteg jó tulajdonsága van! Antibakteriális, antifungális (gombaölő), hipoallergén és még légáteresztő is. A betét nedvszívóképessége 4x magasabb, mint a pamut betéteké! A bambusz betét a szerkezetéből adódóan télen melegítő, nyáron hűsítő érzetet kelt. 
      • A megfelelő méret beállítása patentokkal vagy tépőzárral történik típustól függően.
  • A derék és a comb része is gumírozott, ezért nagyon alacsony a szivárgás kockázata.
  • A pelusok egyszerűen gyönyörűek. A mosipelusokkal kapcsolatban egy dologgal, szerintem mindannyian egyet tudunk érteni, mégpedig azzal, hogy gyönyörűek, és nagy valószínűséggel nem fog veled "szembejönni" ugyanaz a darab, tehát még valamelyest akár egyedinek is nevezhetjük őket. A Pop-in mosható pelenkák mintái között megtalálhatunk uniszex mintákat, de a legvagányabb kis pasiknak, és a legédesebb kis csajsziknak is könnyen megtalálhatjuk a legédesebb mintákat. Azért valljuk be, már a babáknak is van divatérzéke. Biztos vagyok benne, hogy a szobatisztaság elérése előtt lesz legalább egy olyan pelus, ami a kedvence. 

Hogyan érdemes tisztítani a mosható pelenkákat?

Hogyan kell kezelni őket, hogy ugyanolyan gyönyörűek maradjanak a pelusok, mint ahogyan azokat megvetted és ne menjen el rá rengeteg időd? 

  • Az egyik leghasznosabb tanács, hogy használj papírbetétet. Amennyiben megtelt a pelus, a papírbetétet csak összecsíped két ujjaddal és dobhatod is bele a wc-be, vagy a kukába. A papírbetétnek köszönhetően a széklet nem érintkezik a pelenka anyagával, ami egy hatalmas könnyebbséget jelent a tisztítása során. 
  • A Pop-in pelenkák betéteit nem szükséges áztatni, használatot követően csak mosd ki 30 és 60 °C közötti hőmérsékleten és készen is vagy vele. Amennyiben mégis foltot találnál a pelenkán, használhatsz hozzá folttisztító szappant. Ezzel csak bedörzsölöd a felületét közvetlenül a mosás előtt, és készen is vagy. Mosószer tekintetében ügyelj arra, hogy ne használj vegyszeres mosószert, fehérítő és lágyító szereket. 
  • Szárítógép használatát viszont kérlek, hogy igyekezz elkerülni, ez nem tesz jót az anyagnak. A szabad levegőn viszont nagyon hamar megszáradnak. 
  • Kerüld a közvetlen hőn történő szárítást (pl.: radiátoron).
  • Ne használd túl magas fordulaton a centrifugát!
  • Ha ezeket mindet betartod, a pelenkák a szobatisztaság elérése után is gyönyörűek lesznek!

A mosható pelenka betétkének cseréje

Sokszor előfordul olyan, hogy nem szükséges a teljes pelenkát lecserélned, elég csak a betétet, ezért praktikus abból többet vásárolni. A Pop-in új generációs pelenkáiba a V2-es betéteket lehet belepatentolni, a V1-es betéteket nem tudod belepatentolni, de természetesen beleteheted patentolás nélkül is, nem fog elmozdulni! Amennyiben szükségesnek érzed a nedvszívó képességet turbózni, kedvedre válogathatsz rengeteg mosható pelenkabelsőből. A Pop-in pelenkák zsebes kialakításának köszönhetően könnyen "tömhető", tehát a nedvszívóképesség sokáig növelhető. 

A pelenkák kényelmesen tárolhatóak a mintában hozzá illő Pop-in pelenka tároló zsákokban.

Igazam volt a cikk elején, hogy megtetszettek? :)