Szállítás GLS csomagpontra már 1245Ft-tól!

Kérdése van? Hívjon minket! +36709424250

Blog
2022.07.13 16:00

3 érv a mosipelus mellett

A mosható pelenkák használata napjainkban egyre elterjedtebbé és közkedveltebbé válik. Nézzünk meg 3 érvet, ami a mosipelusok mellett szól!

A mai mosható pelenkák már kifejezetten kényelmesek, könnyen kezelhetőek, nagyon pénztárca és környezetbarát megoldások, de vegyük is őket sorra, miért!

1. Környezetbarát

Eldobható pelenkákból mire egy gyermek szobatiszta lesz akár 4-6000db-ra is szükség lehet. Hihetetlennek tűnik, igaz? Pedig sajnos ez a valóság. Rengeteg eldobható pelenka nem, vagy csak nagyon nehezen és hosszú idő alatt lebomló anyagokból készül, így nagyon magas ökológiai lábnyomot hagy maga után egy gyermek pelenkázása. Mosható pelenkák esetén csupán 10-15darab mosipelus elég lehet a születéstől egészen a szobatisztaság eléréséig. 

2. Pénztárcabarát

Napjainkban egyre több embernek egyre inkább fontossá válik az, hogy pénztárcabarát döntéseket hozzon vásárlásai során, hiszen a magas infláció, a folyamatos áremelkedések ezt is okozzák.

  • Zsebes pelusok kifejezetten gazdaságosak, akár 4000Ft-tól is lehet találni teljesen újakat. Ezekből az egész pelenkás időszakra akár 10-15db is elég lehet. A zsebes pelusokhoz még szükség van betétekre, hogy magas nedvszívást lehessen elérni, erre a célra használhatsz rengeteg féle betétet, de az egyik leggazdaságosabb, ha már eleve meglévő tetra, prefold vagy akár régi törölközőket használsz. Minden esetben figyelj arra, hogy az az anyag, amit a zsebbe teszel, jó nedvszívó képességgel rendelkezzen! Amennyiben nincsenek ilyen maradék anyagaid, a webshopból is könnyen be tudsz szerezni akár éjszakai, akár nappali magas nedvszívó képességel rendelkező betéteket.
  • Az All in One pelenkák használata is kifejezetten gazdaságos, hiszen ilyenkor a pelenkakülsőhöz a betétet is megkapjátok, tehát nem kell megvenni őket külön-külön. A Pop-in pelenkák is egy méretesek, így nem szükséges minden méretből új garnitúrát megvásárolnod. Amennyiben csak a belső része lesz nedves, elég csak a betétet cserélned, amit külön is meg tudsz vásárolni.

A mosható pelusok kifejezetten tartósak, így amennyiben már neked nem lesz rá szükséged könnyen tovább tudsz adni rajtuk, de akár a kistesót is teljes mértékben ki tudja szolgálni, és akkor az Ő pelenkázása már teljesen ingyen lesz.

3. Könnyű kezelhetőség

Természetesen az eldobható pelenkák egyszerűségét sajnos nem lehet überelni a mosipelusok esetében, de rengeteg féle módon tudjuk megkönnyíteni a tisztítással, cseréléssel kapcsolatos dolgainkat. Mosipelusoknál egy nagy segítség lehet, ha előre összekészíted a pelust (a külsőbe belehelyezed a betétet), így cserénél ezzel már nem kell bajlódni.
Már elérhető rengeteg féle papíbetét is, ami megfogja a székletet (akár az anyatejeset is!), így teljesen higiénikussá tehető a mosipelusozás. A papíbetét használata kifejezetten egyszerű, legfelső rétegként kell használni és pelenkacserénél csak két ujjal összecsípni és bedobni a wc-be. Ezek a betétek természetes anyagokból készültek, amik lebomlanak, így nem okozhatnak dugulást sem. 


Rengetegen félnek mosható pelenkára áttéréskor a mosástól, de ez sem ördögtől való!


Használatot követően öblítsük ki a betéteket, a vízálló külsőket elég csak letörölni, ha koszos lett és mosásig tegyük félre egy külön mosipelusoknak fenntartott szennyes tartóba. Már kaphatóak erre a célre pelenkazsákok, pelenkavödrök, amik teljesen vízhatlanok és szagmentesek. Mosása a külsőknek többnyire 40 fokon ajánlott. A betétek akár 60-90 fokon is moshatóak típustól függően. A szárítógép használata nem kifejezetten ajánlott sem a külsők, sem a belsők esetében, de erről mindenképpen fontos tájékozódni a termékek leírásánál. A centrifugát alacsony fordulatszámra állítsd be, mert a magas fordulatszám roncsolhatja az anyagot. Amennyiben szeretnéd minél tovább használni a mosipelusaitokat, ajánlott a mosóháló használata is, hiszen ilyenkor a pelusok nem közvetlenül a dobbal találkoznak, így a dob okozta sérülések elkerülhetővé válnak.